2024. március 28. csütörtök
Hírek

HungaroMet: 2019. március 27. 22:31

Elhunyt Szabó Lajos, a debreceni meteorológiai állomás észlelője

Fájó szívvel adjuk hírül, hogy Szabó Lajos munkatársunk 2019. március 26-án – gyors lefolyású, súlyos betegségben – 59 éves korában elhunyt. Nyugodjék békében!

Szabó Lajos Szamosszegen született 1960. október 29-én. Az általános iskola befejezése után Mátészalkán, a Mezőgazdasági Szakközépiskolába járt 1975–1979 között, majd annak elvégzése után a helyi, Szamosszegi MgTSz-ben helyezkedett el ágazatvezetőként és ott dolgozott 1981 tavaszáig.

1981-ben Debrecenbe költözött, és március elején észlelőként helyezkedett el a Debreceni Meteorológiai Főállomáson. Munkáját mindig pontosan végezte. A 38-éves észlelői munkakörben eltöltött idő alatt számos változás történt az észlelői feladatok ellátásában. Lajos mindig megfelelt az új kihívásoknak. Örömmel töltötte el a repülőtéri fejlesztések, és szolgálatkészen teljesítette a repülőtéri személyzet meteorológiai információ kéréseit.

Kollégáival jó viszonyt ápolt, segítőkészségére mindig lehetett számítani. A Szolgálat jó kedélyű, közvetlen munkatársat, felesége és két felnőtt gyermeke odaadó férjet, és édesapát  veszített el személyében.


A kép a repülőtéri irányító torony és a meteorológiai szolgáltató helyiség ünnepélyes átadásán készült
2005. szeptember 21-én


Lajos 20 napja küldte utolsó észlelését...