2024. április 18. csütörtök
Hírek

HungaroMet: 2019. március 23. 09:09

Meteorológiai Világnap 2019

Mint minden évben, idén is március 23-án ünnepli a Meteorológiai Világszervezet, a WMO 191 tagja és a meteorológusok világméretű közössége a Meteorológiai Világnapot. A 2019-es világnap témája: „Nap, Föld és időjárás”.

Hagyományosan a Meteorológiai Világnap keretein belül kerülnek átadásra a miniszteri elismerő oklevelek, valamint ekkor vehetik át az arra érdemes kollégák a Schenzl Guidó Díjat, a Pro Meteorológia Emlékplakettet és a Dévényi Dezső Numerikus Prognosztikai Emlékérmet. Ezen a jeles napon köszöntjük az Országos Meteorológiai Szolgálat legkiválóbb társadalmi észlelőit, akik évtizedek óta lelkesen és precízen végzik megfigyeléseiket, és kiosztásra kerül az „Innováció a meteorológiáért” díj, illetve az „Év MET-ÉSZ észlelője” cím is.

 

Lezárult a meteorológiai világnaphoz kötődő fotópályázatunk. A helyezetteknek járó ajándékok az ünnepségen kerülnek átadásra.

 

A Meteorológiai Világnap tiszteletére rendezett ünnepség 2019. március 25-én, 11 órakor kezdődik az OMSZ Kitaibel Pál utcai épületében.

 

 

Petteri Taalas a WMO főtitkárának, a 2019-es Meteorológiai Világnapra kiadott videó üzenete

 

Kapcsolódó oldalak: