2018. október 23. kedd
Időjárási helyzet

OMSZ: 2018. október 22. 13:26

Vége a frontmentes időszaknak

Határozott északnyugati áramlás alakul ki a Kárpát-medence fölött, ezzel hosszú idő után ismét közel kerülnek az időjárási frontok a Kárpát-medencéhez. Kedden a feloszló gyenge hidegfront mögött egy újabb, erősebb hidegfront közelíti meg országunk északi területeit az esti órákra.

OMSZ: 2018. október 21. 10:51

Távolodó hidegcsepp

Hétfőn lassan, fokozatosan elhagyja térségünket a felettünk örvénylő hidegcsepp. A legtöbb helyen több órára kisüt a nap és kissé erősödik a nappali felmelegedés.

OMSZ: 2018. október 20. 10:56

Hidegcsepp hidegcseppet követ

Anticiklon peremén újabb hidegcsepp vonul át a Kárpát-medence fölött, illetve minden szinten több fokkal hidegebb levegő érkezik hazánk fölé, ezért vasárnapra jelentősen gyengül a nappali felmelegedés, és a nagy területen erős szél, valamint a sok felhő miatt még a ténylegesnél is alacsonyabbnak érezhetjük a hőmérsékletet.

OMSZ: 2018. október 19. 10:20

Ezek az utolsó enyhe napok

A Kárpát-medence fölött egy magassági hidegörvény található, amely csak lassan helyeződik délkelet felé. Szombat este észak felől hidegfront érkezik. Vasárnapra már jelentősebben visszaesik a nappali felmelegedés mértéke.

OMSZ: 2018. október 18. 10:09

Folytatódik a változékony idő

A Kárpát-medence fölött egy magassági hidegörvény található, amely csak lassan helyeződik kelet felé.

OMSZ: 2018. október 17. 10:18

Változékonyabb időre számíthatunk

A Kárpát-medencétől keletre anticiklon helyezkedik el. Ugyanakkor a medencétől északnyugatra egy magassági hidegörvény található. Ez a hidegörvény holnap térségünk fölé helyeződik.

OMSZ: 2018. október 16. 13:59

Nyugaton felhősebb idő

Továbbra is egy kelet-európai anticiklon peremén helyezkedik el a Kárpát-medence, a légköri frontok elkerülik térségünket. A tőlünk messze délnyugatra övénylő, gyengülő mediterrán ciklon és egy hazánktól északnyugatra elhelyezkedő hideg légörvény hatására annyi változás történik időjárásunkban, hogy nyugati tájaink fölött tartósabban több lesz a felhő, és kissé gyengébb a nappali felmelegedés. Keletebbre inkább csak fátyolfelhők lesznek az égen, és a hőmérsékletben sem várható egyelőre változás.

OMSZ: 2018. október 15. 11:20

Nyugaton megvastagodó fátyolfelhők...

Még mindig alavetően anticiklon alakítja időjárásunkat. Lényeges hőmérséklet-változás továbbra sem várható, de kedden a Dunántúlon már több lehet a felhő.

OMSZ: 2018. október 14. 12:07

Napsütéssel indul a hét

A Kárpát-medence időjárását továbbra is az Északkelet-Európa felett elhelyezkedő anticiklon alakítja, emiatt alapvetően napos, csapadékmentes időre számíthatunk.

OMSZ: 2018. október 13. 10:13

Napos idő továbbra is

Változatlan a Kárpát-medence időjárása; térségünkben  továbbra is a napsütés játsza a főszerepet, és a hőmérséklet csúcsértéke 20 fok felett alakul.

Cikkek száma: