2018. december 13. csütörtök
Időjárási helyzet

OMSZ: 2018. december 13. 11:13

Péntek estétől havazás

Péntek délutánig alapvetően anticiklon alakítja a Kárpát-medence időjárását, majd péntek délutántól dél felől mediterrán ciklon csapadékzónája érkezik.

OMSZ: 2018. december 12. 10:20

Változó felhőzet

A felettünk elhelyezkedő hidegörvény fokozatosan töltődik, majd csütörtökön már egy keskeny gerinc alakítja időjárásunkat, így számottevő csapadékra nem kell számítani. 

OMSZ: 2018. december 11. 11:07

Hidegörvény

Szerdán még a  Kárpát-medence időjárását egy fokozatosan gyengülő, töltődő hidegörvény alakítja. Sok lesz felettünk a felhő, és csapadékra is számítani kell; az eső mellett egyre inkább havas eső, hó valószínű.

OMSZ: 2018. december 10. 15:19

Elkezdődik a lehűlés

Északnyugati áramlással váltakozó nedvességtartalmú, egyre hidegebb levegő érkezik térségünkbe. Kedden magassági hidegörvény is fölénk helyeződik, a záporos csapadék egyre nagyobb eséllyel hónak ígérkezik.

OMSZ: 2018. december 9. 14:53

Szeles hétfő

A középpontjával a Skandináv-félsziget fölött örvénylő hatalmas ciklon áramlási rendszerében megerősödő, helyenként viharossá fokozódó északnyugati szél kíséretében megkezdődik az egyre hidegebb levegő beáramlása a Kárpát-medencébe.

OMSZ: 2018. december 8. 10:39

Átmeneti szünet után vasárnap ismét több helyen eső

Az elvonuló hidegfront mögött délelőtt már melegfront érkezik újabb csapadékkal.

OMSZ: 2018. december 7. 11:24

Szombaton hidegfront

Szombaton hidegfront vonul át hazánk felett.  Délelőtt többfelé számíthatunk esőre, délután a Dunántúlon azonban  már  kisüthet a nap is. Átmenetileg több helyen megerősödik az északnyugati szél.

OMSZ: 2018. december 6. 14:54

Átmeneti melegedés

Anticiklon található Közép-Európa fölött, de ezt a magasnyomású képződményt fokozatosan szorítja kelet felé a nyugat-európai ciklonrendszer. Ez utóbbi előoldalán pénteken több fokkal enyhébb levegő érkezik hazánk fölé, sőt az északi megyéket melegfront csapadékzónája is súrolhatja.

OMSZ: 2018. december 5. 11:35

Csütörtökön már egyre több lesz a felhő

Egy közeledő melegfront hatására csütörtökön már nedvesebb levegő érkezik térségünk fölé. A Dunántúlon egyre vastagabb lesz a felhőzet, a Tiszántúlon viszont a nap nagy részében még csak fátyolfelhők szűrik majd a napsütést. Estig csupán északnyugaton lehet kisebb csapadék.

OMSZ: 2018. december 4. 10:50

Szerdán már a napsütésé a főszerep

Anticiklon helyeződik térségünk fölé, többórás napsütésre számíthatunk.

Cikkek száma: