2024. március 29. péntek
Hírek

HungaroMet: 2018. március 19. 17:35

OMSZ Facebook: 55.000

Az OMSZ Facebook oldal kedvelőinek száma elérte a 55.000-et. Köszönjük, hogy ilyen sokan nyomon követik tevékenységünket, olvassák az időjárással kapcsolatos elemzéseinket, előrejelzéseinket, és nap mint nap felkeresik sokoldalú honlapunkat és annak mobil változatát, illetve használják a Meteora alkalmazást!

Az OMSZ nyilvános portáljának mobil eszközökre optimalizált változatát a mobil.met.hu címen lehet elérni.

A Meteora alkalmazás egy mobileszközön futtatható óra, ami egyben időjárási információt is szolgáltat. Az órán jelzett riasztások részleteit, és más térségek időjárási viszonyait, illetve sok más hasznos meteorológiai adatot a Meteora alkalmazás térképes nézetén lehet megtekinteni.

A program használja a mobileszköz helymeghatározó és internetes adatelérési lehetőségeit. A cellainformációk alapján meghatározza a használó helyzetét, és az adatkapcsolaton keresztül automatikusan letölti az Országos Meteorológiai Szolgálat számítógépéről az aktuális helyi veszélyjelzéseket (riasztásokat, figyelmeztető előrejelzéseket, tavi viharjelzéseket, UV figyelmeztetéseket), illetve négynapos előrejelzéseket.