2024. március 29. péntek
Hírek

HungaroMet: 2017. december 6. 17:00

Az ECOMET és az EUMETNET Budapesten tartotta soron következő ülését

Az Országos Meteorológiai Szolgálat meghívására 2017. november 29-én és 30-án került sor az Európai Gazdasági Térség nemzeti meteorológiai szolgálatainak gazdasági érdekcsoport (ECOMET) közgyűlésének 45-dik, illetve az Európai Meteorológiai Szolgálatok Hálózata (EUMETNET) közgyűlésének 19-dik ülésszakára.

Az Aquincum Hotelben tartott két napos tanácskozás során a meteorológiai mérési adatok cseréjének és megosztásának szabályozásáról, a közösen indított európai meteorológiai megfigyelési és kutatási programok jövőjéről esett szó. Megegyezés született az egységesített európai pollen-mérőhálózat kialakításáról is. Az EUMETNET az európai szabályozások nyomon követésében is aktív szerepet tölt be; a nemzeti meteorológiai szolgálatokat képviselve különösen a földmegfigyelés és a légi irányítás területén.

A programra 29 európai tagországból érkeztek résztvevők, valamint képviseltették magukat a Meteorológiai Világszervezet (WMO), és a Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központ (ECMWF) tisztségviselői is.


Kapcsolódó oldalak:


Az ülést dr. Radics Kornélia az OMSZ elnöke nyitotta meg


Az ECOMET 45., illetve az EUMETNET 19. közgyűlésének résztvevői