2024. április 18. csütörtök
Hírek

HungaroMet: 2017. március 1. 19:00

Megkezdődött a pollenszezon

Az elkövetkező napokban a mogyoró, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja várhatóan a tüneteket okozó közepes tartományban alakul, sőt helyenként – elsősorban a Dunántúlon és az Alföld déli részén – a magas szintet is elérheti.
Az erősödő pollenterhelés miatt már március 1-től közzétesszük az Országos Környezetegészségügyi Intézet pollenkoncentráció adatait, és a pollenjelentést.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézettel (OKI) való együttműködés keretében a Humánmeteorológia oldal menüjében a szöveges pollenjelentés mellett megtekinthető a naponta frissülő pollentérképünk, valamint valamennyi monitorozott növény pollenkoncentrációja is megtalálható napi illetve heti bontásban.

A Heti menet oldalon az elmúlt négy hét pollen-koncentrációi tekinthetők meg heti illetve napos bontásban. A választott növény hetes adatai a mérőhelyek nevére kattintva érhetők el. Ebben a nézetben a dátum-cellákra kattintva megjelenik a választott hétre az összes allergiát okozó növény pollenkoncentrációja. Ez a részletes táblázat tovább szűrhető az allergén növények pollenkoncentrációjának erőssége szerint a fejlécben látható kategóriákra (1-4) kattintva.

A Napi adatok oldalon a legfrissebb hétnapos pollen-koncentrációk tekinthetők meg. A táblázat tovább szűrhető az allergén növények pollenkoncentrációjának erőssége szerint a fejlécben látható kategóriákra (1-4) kattintva.