2024. április 25. csütörtök
Hírek

HungaroMet: 2016. március 17. 08:00

Bartha Imre és Kertész Győzőné kollégánk kitüntetése

Dr. Fazekas Sándor miniszter Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést adományozott dr. Bartha Imrének, a Siófoki Viharjelző Obszervatórium szolgálatában a balatoni élet- és vagyonvédelem érdekében kifejtett 35 évi felelősségteljes munkájáért, valamint intenzív kutatási, fejlesztési és publikációs tevékenységéért, valamint Kertész Győzőnének az Országos Meteorológiai Szolgálat pénzügyi területén 21 éven át végzett precíz, lelkiismeretes, megbízható munkájáért.
Ezúton is gratulálunk és jó egészséget kívánunk kitüntetett kollégáinknak!

Bartha Imre részére a kitüntetést dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett ünnepségen adta át. Irénke egy későbbi időpontban veszi át a kitüntetést.



Bartha Imre pályakezdése óta, előbb beosztottként, majd vezetőként a Siófoki Viharjelző Obszervatórium munkájában vett részt maximális odaadással és szakmai felkészültséggel. Az operatív tevékenység mellett intenzív kutatási, fejlesztési és publikációs tevékenységet végzett. Objektív statisztikai alapú módszert dolgozott ki a zivataros kifutószél előrejelzésére. Úttörő tevékenységével megalapozta a radaradatok ultrarövid távú használatát a balatoni viharjelzésben. Mindig nyitott volt az új meteorológiai lehetőségek alkalmazására is.
Matematikai tudását, szigorú következetességét a gyakorlati munkában naponta megtapasztalhatták munkatársai. Munkáját precízen és felelősségteljesen látta el. Szolgálati évei alatt főként neki köszönhető, hogy nem volt egyetlen olyan áldozat, aki az elmaradt viharjelzés miatt lelte volna halálát a Balatonban. A több évtizedes kiváló szakmai munka mellett, a nyugdíjazása előtti években sok gondot fordított a meteorológia népszerűsítésére a helyi médiákban. 35 évi munkája során mindvégig a rendkívül precíz és lelkiismeretes munka jellemezte.


Kertész Győzőné, Irénke 21 évig dolgozott intézményünknél. Csendes, szelíd lénye szorgalommal és derűvel párosult, ezért is volt a gazdasági terület mindenki által szeretett munkatársa.
Irénke 1967-ben magyar-orosz szakos általános iskolai tanári oklevelet szerzett a Nyíregyházi Tanárképző Főiskolán. A Szolgálatnál 1992. november 12-én ügykezelői besorolásban, pénztári munkakörben kezdett dolgozni a Gazdasági Főosztály Pénzügyi és Számviteli Osztályán. Megbízhatósága, precizitása kiválóan alkalmassá tette a felelősségteljes pozíció betöltésére.


Forrás: FM Sajtóiroda


Bartha Imre kollégánk átveszi a kitüntetést