2024. április 19. péntek
Hírek

HungaroMet: 2016. február 22. 09:44

RCMTéR projekt zárórendezvénye

Az RCMTéR – „A sugárzási kényszer változásán alapuló új éghajlati szcenáriók a Kárpát-medence térségére” című projekt zárásához közeledik. Az együttműködés záró eseménye 2016. február 29-én 10 órai kezdettel kerül megrendezésre az Országos Meteorológiai Szolgálat központjában, ahol áttekintjük a projekt során elvégzett kutatásokat, és bemutatjuk a legfontosabb eredményeket.

Meghívó [pdf: 399 KB]

Az Európai Gazdasági Térség által támogatott projekt 2014 decemberében indult azzal a céllal, hogy klímamodell eredményeken alapuló információkat szolgáltasson a 21. században a Kárpát-medencében várható éghajlatváltozásról, segítve a hazai alkalmazkodási stratégiák kidolgozását és klímapolitikai döntéshozatalt. A projekt célkitűzéseit az OMSZ és az ELTE Meteorológiai Tanszéke közösen valósítja meg 2016. február végéig.

Az esemény részletes programját és a további információkat a meghívó tartalmazza. A rendezvény célja a döntéshozók, az éghajlati információkat felhasználók és minden érdeklődő tájékoztatása a projekt során elért eredményekről.

A zárórendezvényre és az azt követő állófogadásra minden érdeklődőt várunk. Kérem, részvételi szándékát szíveskedjen jelezni a sabitz.j@met.hu e-mail címen február 25-én 10:00 óráig!

Bővebb információért látogasson el a projekt hivatalos honlapjára: rcmter.met.hu