2024. április 25. csütörtök
Hírek

HungaroMet: 2015. október 23. 16:00

Miniszteri kitüntetések

A Földművelésügyi Minisztérium 2015. évi Október 23-i kitüntetési ünnepségén dr. Fazekas Sándor miniszter az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott az Országos Meteorológiai Szolgálat két, nyugdíjba vonuló munkatársának, Törőcsikné Juhász Gabriellának és Nagyné Marton Katalinnak.

Ezúton is gratulálunk kollégáinknak, Törőcsikné Juhász Gabriellának az Országos Meteorológiai Szolgálat műholdas- és levegőkörnyezeti- kutatásaiban való adminisztratív segítő tevékenységéért, valamint az informatikai részleg titkársági ügyintézőjeként több évtizeden át végzett kitartó, szorgalmas munkájáért”, és Nagyné Marton Katalinnak az OMSZ adatszolgáltatási tevékenységének érdekében kerek negyven éven át végzett kitartó, szorgalmas munkájáért”.



Töröcsikné Juhász Gabriella 1978. június 16-án asszisztensi munkakörben kezdett dolgozni a Szolgálat Középtávú Előrejelző Osztályán. 1980. június 1-én meteorológus technikus tanfolyamot végzett – kiváló minősítéssel. A Technikai alapismeretek c. tanfolyam elvégzése után osztályán műszaki ügyintézői munkakörbe került. 1993 januárjától a Légkörfizikai Intézet Műholdas Kutató Laboratóriumában a kutatómunka segítésében vett részt. A Műholdas Kutató Laboratórium beolvasztása után a Szolgálat Levegőkörnyezet-elemző Osztályán titkárnői, majd ezen munkakör megszűnése után a Távközlési és Informatikai Főosztály titkársági ügyintézői munkakörét töltötte be.

Nagyné Marton Katalin a Szolgáltatási Osztály technikusaként a meteorológiai adatszolgáltatás – a nagyközönség, a szerződött partnerek, a média és a hatóságok irányába történő információnyújtás – egyik kulcsszereplője. 1975-től – kereken 40 éve – dolgozott a Meteorológiai Szolgálatnál. 1978-ban a Meteorológus IV. tanfolyam elvégzése után meteorológus technikussá nyilvánították. Munkaköri feladatai közé tartozott különböző típusú meteorológiai állomások adatainak rögzítése és a polgári repülés meteorológiai kiszolgálása is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetősége a munkatársak kitüntetésre való felterjesztésével több évtizedes, szorgalmas és eredményes munkájuk elismerését szerette volna kifejezésre juttatni.


Kapcsolódó oldal: Földművelésügyi Minisztérium


Törőcsikné Juhász Gabriella kitüntetése


Nagyné Marton Katalin kitüntetése