2024. március 29. péntek
Hírek

HungaroMet: 2015. június 22. 16:00

Köszönet az éjszakai látogatásért...

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ebben az évben is kitárta kapuit a Múzeumok Éjszakájának látogatói előtt, akik a közel 60 perces séta során először egy OMSZ tevékenységét bemutató rövid előadást hallgattak meg, majd a Szolgálat múzeumának, a központi épület folyosóin található tárlóit tekintették meg szakszerű vezetéssel. Végül a vállalkozó szellemű vendégek kipróbálhatták magukat időjárás-jelentőként az OMSZ TV Stúdiójában.

A csoportok indulása előtti várakozási időben a közel 1000 érdeklődő megismerkedhetett a veszélyjelzés, az időjárás-előrejelzés, a repülésmeteorológia, a levegőkörnyezeti elemzések, az időjárás és éghajlati modellezés rejtelmeivel, valamint az OMSZ nyilvános honlapjával (met.hu) és annak mobil eszközökre optimalizált változatával. Idén is sokakat érdekelt az OMSZ meteorológiai megfigyelő rendszerének egyes elemei (automata állomás sokféle érzékelővel, lézeres csepp-spektrum mérő, meteorológiai szonda stb.) és az önkéntes meteorológiai észlelők által is használható MET-ÉSZ rendszer, illetve az ingyenesen letölthető Meteora mobil alkalmazás. A „gyermeksarok” gazdag programmal, játékos feladatokkal, interaktív játékokkal, kisebb ajándékokkal várta a gyermekeket. Kollégáink segítették vendégeinket az eligazodásban és tájékozódásban.

Az OMSZ TV Stúdiójában készült fotók, csoportonkénti bontásban megtekinthetők ezen az oldalon.

A sok jó megfejtés miatt, kvíz játékunk helyes megfejtői közül három nyertest is kisorsoltunk:

A nyerteseknek ezúton is gratulálunk, nyereményüket postán küldjük el. A többi játékosnak pedig köszönjük, hogy részt vettek játékunkban.

Üdvözlettel,

Csoportkép a rendezvény előttAz OMSZ MUZEJ-2015 csapata, június 20. 16 óra előtt... Csoportkép a rendezvény után... és június 21. hajnali 1 óra után

 


 

Pillanatképek a 2015. június 20-i Múzeumok Éjszakája rendezvényről

1. ábra 2. ábra
 3. ábra  4. ábra
5. ábra 6. ábra
7. ábra 8. ábra


Korábbi Múzeumok Éjszakája rendezvények:


További információ:

  e-mail: muzej@met.hu
  honlap: www.met.hu
  cím: 1024 Budapest, Kitaibel Pál u. 1.