2024. március 28. csütörtök
Hírek

HungaroMet: 2015. március 23. 07:00

Meteorológiai Világnap, 2015. március 23.

Minden évben március 23-án a Meteorológiai Világszervezet, a WMO 191 tagja és a meteorológusok világméretű közössége együtt ünnepli a Meteorológiai Világnapot. Így lesz ez idén is. A 2015-ös világnap témája: „Alkalmazkodjunk okosan! Váltsuk tettekre éghajlati ismereteinket!”.

Michel Jarraud a WMO főtitkárának, a 2015-ös Meteorológiai Világnapra kiadott üzenete (csatolva magyar nyelven) letölthető a WMO honlapjáról.

Hagyományainkhoz híven a Meteorológiai Világnapon vehetik át az arra érdemes kollégák a Schenzl Guidó Díjat és a Pro Meteorologia Emlékplakettet, de a miniszteri elismerő oklevelek is ekkor kerülnek átadásra. Ezen a jeles napon köszöntjük az Országos Meteorológiai Szolgálat legkiválóbb társadalmi észlelőit, akik évtizedek óta lelkesen és precízen végzik megfigyeléseiket, és idén már másodszor kerül átadásra az „Év MET-ÉSZ észlelője” cím.

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár köszöntőt mond és okleveleket ad át a Meteorológiai Világnap alkalmából tartandó ünnepségen.

A Meteorológiai Világnap alkalmából rendezett ünnepség 2015. március 23-án, 11 órakor kezdődik az OMSZ Kitaibel Pál utcai épületében, amelyen - szokásos módon - szakmai előadások is elhangzanak:

  • Lakatos Mónika: Alkalmazkodjunk okosan! Váltsuk tettekre éghajlati ismereteinket!
  • Dunkel Zoltán: 90 éves a Magyar Meteorológiai Társaság (1925–2015)


Kapcsolódó oldalak: