2024. április 24. szerda
Hírek

HungaroMet: 2014. november 9. 12:23

Meteora az ötödik Infotér Konferencián (2014. november 6.)

Az Informatika a Társadalomért Egyesület és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége idén is megrendezte az Infotér (Informatika a Társadalomért) Konferenciát. Az ötödik, jubileumi rendezvény abban volt különleges, hogy mind egy új kormányzati ciklus, mind egy új európai uniós költségvetési időszak kezdetén vagyunk. Így az eseményen kiemelt szerepet kapott a következő időszak fejlesztéseinek ismertetése, a szakmai programok egyeztetése és új projektötletek megbeszélése. Idén is számos magas rangú hazai és nemzetközi szakembert illetve közigazgatási tisztviselőt, köztük Radics Kornéliát az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökét is meghívták, aki előadást tartott a „Térben tudatos társadalom” szekcióban.

INFOTÉR Meteora előadás [pdf: 10597 KB]

Elnök asszony a "Közösségi térinformatika és mobilalkalmazások a kistérségi szintű riasztásban" című előadásában bemutatta az OMSZ veszélyjelző rendszerének fejlődését illetve a kapcsolódó informatikai fejlesztéseket. Részletesen ismertette a Meteora mobil alkalmazást, ami egy mobileszközökön futtatható óra, amely egyben veszélyjelzési és előrejelzési információt is szolgáltat. A program használja a mobileszköz helymeghatározó és internetes adatlekérési lehetőségeit. A cellainformációk alapján meghatározza a használó helyzetét, és az adatkapcsolaton keresztül automatikusan letölti az Országos Meteorológiai Szolgálat számítógépéről az aktuális helyi riasztásokat, figyelmeztető előrejelzéseket.

A Meteora alkalmazás jelenleg Android™ 2.2 és újabb készülékekre tölthető le a Google Play piactérről, de hamarosan elkészül iOs és Windows Phone operációs rendszerekre optimalizált verziója is.

Kapcsolódó oldalak:


Dr. Radics Kornélia az OMSZ elnöke előadást tart az ötödik Infotér Konferencián