2024. április 19. péntek
Hírek

HungaroMet: 2014. szeptember 9. 17:00

A következő napok csapadékos időjárását kövesse figyelemmel Meteorával!

Letölthető a Meteora, az OMSZ mobileszközökre kifejlesztett, országosan és ingyenesen elérhető alkalmazásának új verziója (1.1.11), amelyben a következő főbb újdonságok szerepelnek:

  • Jelenidő widget: az óra mellett az aktuális hőmérséklet, a széllökés és a jellemző időkép, míg a felső áttetsző sávban az aktuális riasztások, az alsó sávban az aktuális figyelmeztetések ikonjai láthatók.
  • Előrejelzés widget: a jelenidő widget kiegészül négy napra szóló előrejelzéssel, azaz a hatórás felbontású, automatikus előrejelzésből származtatott legalacsonyabb és legmagasabb hőmérséklettel, illetve a nap folyamán várható jellemző időkép ikonnal. A nagy méretű widgeten az aktuális és a következő napra vonatkozó figyelmeztetések ikonjai, valamint a hőmérséklet változását mutató, áttetsző grafikon is megjelenik.

A Meteora alkalmazás egy mobileszközön futtatható óra, ami egyben időjárási információt is szolgáltat. Az órán jelzett riasztások részleteit, és más térségek időjárási viszonyait – és mostantól a négy napra szóló előrejelzést –  a Meteora alkalmazás térképes nézetén lehet megtekinteni.

További újdonságok:

  • Az alkalmazás térképes nézetén bal oldalról előhúzható egy fiók, ahol lehet választani az eddigi Meteora gyűrűs, illetve az új, négy napos előrejelzést mutató felület közül. A térképet mozgatva az adott hely előrejelzése töltődik be. Az új, kibővített widgeteken az órát érintve az órás, míg máshova kattintva a többnapos előrejelzést mutató felülettel indul a térképes nézet.
  • A MET-ÉSZ weboldal menüpontot választva a mobil MET-ÉSZ oldalra (m_met-esz.met.hu) léptet a program.
  • Térképes nézetben, az előrejelzés napjaira kattintva a mobil honlap megfelelő előrejelzési oldala töltődik be.
  • A tavi viharjelzés értesítés kijelzi az érintett tó nevét.
  • A viharjelzésre értesítésre kattintva a mobil honlap tavi viharjelzés oldala töltődik be.

A program használja a mobileszköz helymeghatározó és internetes adatelérési lehetőségeit. A cellainformációk alapján meghatározza a használó helyzetét, és az adatkapcsolaton keresztül automatikusan letölti az Országos Meteorológiai Szolgálat számítógépéről az aktuális helyi riasztásokat, előrejelzéseket.

További információ nyerhető a részletes útmutatóból.  A Meteora alkalmazás Android™ 2.2 és újabb készülékekre tölthető le a Google Play piactérről.

Kapcsolódó oldalak:


Jelenidő widget: az óra mellett az aktuális hőmérséklet, a széllökés és a jellemző időkép


Előrejelzés widget: a jelenidő widget kiegészül négy napra szóló előrejelzéssel


A tavi viharjelzés értesítés kijelzi az érintett tó nevét


Meteora widgetek három méretben - lehet választani!
További információ: meteora.met.hu/telepites