2024. április 25. csütörtök
Hírek

HungaroMet: 2014. június 2. 19:42

UHI projekt záró konferencia – június 5.

Városi hősziget (Urban Heat Island – UHI) kialakulásával foglakozó nemzetközi pályázat hazai záró konferenciája 2014. június 5-én kerül megrendezésre az Országos Meteorológiai Szolgálat központjában. Az OMSZ részt vesz az UHI projektben, amelynek megvalósulását a CENTRAL EUROPE Program, az ERFA (Európai Regionális és Fejlesztési Alap) és a Magyar Kormány támogatja.

letöltés [pdf: 439 KB]

A rendezvényen ismertetjük a városi hősziget kialakulásával foglakozó nemzetközi projekt fő eredményeit, továbbá bemutatjuk azokat a döntéstámogató eszközöket, amelyeket a helyi önkormányzatok munkáját segíthetik, és amelyek elérhetőek a pályázat honlapján (www.eu-uhi.eu). A délutáni kerekasztal megbeszélés pedig ösztönözni kívánja a párbeszédet a döntéshozók, a helyi közigazgatás szakemberei valamint a klímaváltozással foglalkozó kutatók között annak érdekében, hogy a városi hősziget kialakulásának veszélyét csökkenthessük.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet eu-uhi.eu/hu/uhi-projekt-zarokonferencia/ oldalon tehetnek meg. 
A meghívót mellékeljük.


 
Projekt célja: a városi hősziget jelenség mérséklése és a hozzávaló alkalmazkodást elősegítő stratégiák, intézkedések kidolgozása

Magyar partnerintézmény: Országos Meteorológiai Szolgálat

Konferencia helyszíne: Országos Meteorológiai Szolgálat földszinti Díszterme (1024 Budapest, Kitaibel Pál u. 1.)

Ideje: 2014. június 5. csütörtök, 10 órától 16 óráig


Kapcsolódó oldalak: