2024. április 25. csütörtök
Honlap újdonságok

HungaroMet: 2013. április 17. 14:00

Nemzetközi állásajánlatok nem csak meteorológusoknak

Az Állásajánlat oldal mostantól nem csak az Országos Meteorológiai Szolgálat betöltendő állásairól ad tájékoztatást, hanem kibővült nemzetközi állásajánlatokat, tender felhívásokat tartalmazó oldalakra mutató bannerekkel. Jelenleg a honlapról a EUMETSAT, az ECMWF, a WMO és a COST állásajánlatait lehet elérni, amelyek nem csak meteorológusoknak szólnak.

A németországi Darmstadt-ban működő Meteorológiai Műholdak Hasznosításának Európai Szervezete (EUMETSAT) rendszeresen közzétesz állásajánlatokat mérnöki, meteorológiai-tudományos, pénzügyi, adminisztratív, és egyéb területeken. Ezekre angol vagy francia nyelvű önéletrajz, és motivációs levél beadásával lehet jelentkezni. Az állásokra Magyarországról is egyenlő eséllyel lehet pályázni, hiszen Magyarország 2009 óta az EUMETSAT teljes jogú tagja.

Az angliai Reading-ben működő Középtávú Időjárás Előrejelzések Központja (ECMWF) rendszeresen közzétesz állásajánlatokat mérnöki, meteorológiai-tudományos, pénzügyi, adminisztratív, és egyéb területeken. Ezekre angol vagy francia nyelvű önéletrajz, és motivációs levél beadásával lehet jelentkezni. Az állásokra Magyarországról is egyenlő eséllyel lehet pályázni, hiszen Magyarország 1999 óta az ECMWF társult tagja.

A genfi székhelyű Meteorológiai Világszervezet (WMO) állásajánlatai Magyarország, mint tagország polgárai számára is elérhetőek. Ezekhez angol és francia nyelvismeret szükséges.

Magyarország a COST (European Cooperation in Science and Technology) szervezet tagja. Ebből adódóan a koordinációs iroda keretein belüli állásajánlatok magyar pályázóknak is elérhetőek.

A Meteorológiai Műholdak Hasznosításának Európai Szervezete, az EUMETSAT feladatainak ellátásához nagyszámú külső szolgáltatást vesz igénybe, amelyekre nyilvános tenderfelhívásokon bármely európai szállító (kisvállalkozók, magáncégek is) megpályázhat. Az EUMITS tenderek főként informatikai, gazdasági és szakmai – űrtechnológiai illetve meteorológiai – témájúak, de sok más területen képzett munkaerőt igénylő felhívásokat is tartalmaznak. Szakképzett munkaerő felvételére is sor kerül a tendereken! Minden pályázat egyenlő elbírálás alá esik.