2024. március 28. csütörtök
Honlap újdonságok

HungaroMet: 2015. augusztus 3. 16:00

Négynapos előrejelzés a Meteora iOS verziójában is

A mai naptól (2015. 08. 03.) letölthető a Meteora, az OMSZ mobileszközökre kifejlesztett, országosan és ingyenesen elérhető alkalmazásának új iOS verziója (1.0.14), amellyel négynapos előrejelzés is megjeleníthető a widget és a térkép felületen, ahol akár hatórás bontásban is követhető az előrejelzett napok időjárása.

A jelenidő widget kiegészült négy napra szóló előrejelzéssel, azaz a hatórás felbontású, települési előrejelzésből származtatott legalacsonyabb és legmagasabb hőmérséklettel, illetve a nap folyamán várható jellemző időkép ikonnal. A nagy méretű widgeten az aktuális és a következő napra vonatkozó figyelmeztetések ikonjai, valamint a hőmérséklet változását mutató, áttetsző grafikon is megjelenik.

Az alkalmazás térképes nézetén bal oldalról előhúzható egy fiók, ahol lehet választani az eddigi Meteora gyűrűs, illetve az új, négy napos előrejelzést mutató felület közül. A térképet mozgatva az adott hely előrejelzése töltődik be. Az új, kibővített widgeteken az órát érintve az órás, míg máshova kattintva a többnapos előrejelzést mutató felülettel indul a térképes nézet.

A program használja a mobileszköz helymeghatározó és internetes adatelérési lehetőségeit. A cellainformációk alapján meghatározza a használó helyzetét, és az adatkapcsolaton keresztül automatikusan letölti az Országos Meteorológiai Szolgálat számítógépéről az aktuális helyi veszélyjelzéseket, előrejelzéseket.

További információ nyerhető a részletes útmutatóból


Kapcsolódó oldalak: