2024. március 29. péntek
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2017. augusztus 31. 13:35

Hullámzó hidegfront okoz néhol jelentős csapadékot

A hétvégén egy hidegfront alakítja időjárásunkat, amely a Kárpát-medencében lelassul, hullámot vet. A jövő hét legelején pedig az Ukrajna felett kialakuló ciklon okozhat további csapadékot.

Szombat

A Dunántúlon jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt eleinte több órás napsütés valószínű, majd délutántól ott is erősen megnövekszik a felhőzet. Délelőtt még csak elszórtan, délután már egyre több helyen várható eső, zápor, keleten zivatar is lehet. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton csupán 20, míg keleten még 30 fok körül alakul.

Vasárnap

Rövid napos időszakok mellett erősen felhős lesz az ég. Több helyen várható eső, zápor, a Tiszántúlon esetleg zivatar is kialakulhat. Főként az ország keleti tájain jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Az erős északi szelet a Dunántúlon egy-egy viharos széllökés kísérheti. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

A számítógépes szimulációk alapján szombattól hétfő éjfélig elsősorban az ország keleti felében hullhat jelentős mennyiségű csapadék, néhol akár 40-50 mm is.

A legfrissebb meteorológiai információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.