2024. március 28. csütörtök
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2017. április 20. 12:54

Hétvégén átlagos áprilisi idő várható

Az elmúlt napok télies, csapadékos időjárása után a hétvégén átlagos áprilisi időre számíthatunk. Bár szombaton északnyugat felől hidegfront érkezik, de a front mögött nem annyira hideg a levegő, mint ami szerdán, csütörtökön volt felettünk. Változó felhőzetre, szórványosan záporokra, erős északnyugati szélre számíthatunk, de a hőmérséklet a sokévi átlag közelében alakul.

Szombat napközben hazánk nagy része felett összességében sok felhő lesz, de átmeneti felszakadozások, elvékonyodások többfelé lehetnek. A déli óráktól észak felől egy gyenge csapadékzóna is érkezik, így kisebb esőre, záporra előbb az északi terülteken, majd délután már a déli határvidéken is számítani kell. Napközben többfelé megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul, a szélvédett, gyengén felhős részeken a Nyírségben és az Északi-középhegység völgyeiben lehet az erősebb fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között várható.

Vasárnap a dél felé távozó hidegfront mögött csökken a felhőzet, de reggel délen még erősen felhős lesz az ég, és ott eső is előfordulhat. Napközben alapvetően napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, és Elszórtan valószínű záporeső, a hegyekben hózápor. Az északnyugati szelet nagy területen erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1, 6, északkeleten néhol -2 és +1 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

A legfrissebb meteorológiai információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


A 2017. április 22. 14 órára (12 UTC) előrejelzett felhőzeti és nyomási mező az ECMWF modell alapján


A 2017. április 22. 14 órára (12 UTC) előrejelzett felhőzeti és nyomási mező az ECMWF modell alapján


A 2017. április 23. 14 órára (12 UTC) előrejelzett felhőzeti és nyomási mező az ECMWF modell alapján


A 2017. április 23. 14 órára (12 UTC) előrejelzett felhőzeti és nyomási mező az ECMWF modell alapján