2024. április 19. péntek
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2017. február 23. 14:02

Változó felhőzet

A pénteken érkezett hidegfront elhagyja térségünket, szombaton anticiklon alakítja időjárásunkat, majd a magasnyomás peremén vasárnap egy melegfronti felhőzet éri el a Kárpát-medencét. Az átmeneti lehűlés után lassan ismét enyhül az idő.

Szombaton északnyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, napközben már gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, és számottevő csapadék sem valószínű, legfeljebb délen és északkeleten alakulhat ki kisebb eső, zápor. A többfelé erős északnyugati szél estére mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között várható.

Vasárnap eleinte fátyolfelhős lesz az ég, később észak felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de csak északon, északkeleten helyenként fordulhat elő kisebb eső, zápor. A délnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de északkeleten csupán 8, 9 fok valószínű.


Nyomás és felhőzet előrejelzés 2017.02.25. 13 órára (12 UTC) az ECMWF modell alapján


Nyomás és felhőzet előrejelzés 2017.02.26. 13 órára (12 UTC) az ECMWF modell alapján