2017. június 25. vasárnap
Riasztás
Nyíradonyi járás
Nincs érvényben riasztás
2017. június 25. vasárnap
2017. június 26. hétfő

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.06.26. hétfő éjfélig

HEVES ZIVATAR, FELHŐSZAKADÁS

Ma a déli, kora délutáni órákig a középső, keleti országrészben tevékenykedő zivatarrendszer egyre inkább keletre helyeződik. A zivatarokat felhőszakadás (20-50, kis területen >50 mm), jégeső (kis területen 2 cm feletti jégátmérő), viharos (60-80 km/h, kis területen 90 km/h feletti) széllökés kísérheti. Eközben a nap előrehaladtával, leginkább a déli, délutáni órákban szórványosan előfordulhatnak zivatarok lokálisan hasonló kísérőjelenségek mellett.

Majd várhatóan délutáni, kora esti óráktól nyugat, északnyugat felől egy nagyobb méretű zivatarrendszer kialakulása várható, amely estére, késő estére fokozatosan kelet felé helyeződik. A zivatarrendszer vezető élén kiemelten a Dunántúl déli és keleti felében, illetve a középső országrészben valószínű legnagyobb számban heves zivatarok kialakulása. Ezek környezetében, helyenként 90-100 km/h feletti széllökés, jégeső (> 2 cm feletti jég átmérő) valószínű. A zivatarrendszer környezetében szórványosan felhőszakadás (30-60 mm vagy néhol esetleg efelett) valószínű. A zivatarrendszer várhatóan az éjféli óráktól keleten gyengül, így a heves zivatarok kialakulási valószínűsége hétfőn hajnalban lecsökken.

Hétfő reggeltől várhatóan a délutáni órákig, keleten helyenként zivatar még kialakulhat, heves zivatar kialakulási valószínűsége alacsony.

HŐSÉG

A középhőmérséklet ma és hétfőn főként az ország délkeleti felén érheti el a 25 fokot.

2017.06.25. 10:25 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2017. június 25. 11:12 (09:12  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Riasztás