2017. július 26. szerda
Riasztás
Hajdúszoboszlói járás
Nincs érvényben riasztás
2017. július 26. szerda

2017. július 27. csütörtök

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.07.27. csütörtök éjfélig

Szerdán a Dunántúlon, és a Duna-Tisza köze nyugati felén záporok, zivatarok kialakulása várható. Az intenzívebb csapadékgócokban egy-egy helyen rövid idő alatt 20-30 mm is lehullhat, illetve néhány helyen 60-70 km/h-s szél és jégeső is társulhat a zivatarokhoz. Legjobb eséllyel a Dunántúl délnyugati tájain esetleg heves zivatar is kialakulhat nagyobb méretű jégszemekkel, 70 km/h-át meghaladó széllökésekkel. Késő este, éjszaka leginkább a déli országrészben elégségesek a feltételek zivatar kialakulásához.

Csütörtökön délután a záporok mellett északkeleten alakulhat ki egy-egy helyen esetleg zivatar is.

2017.07.26. 14:07 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2017. július 26. 14:12 (12:12  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Riasztás