2017. október 23. hétfő
Riasztás
Hajdúnánási járás
Nincs érvényben riasztás
2017. október 23. hétfő
2017. október 24. kedd

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.10.24. kedd éjfélig

Eső:

Hétfő napközben további 10-20 mm, a Dunántúl középső és keleti részén, illetve északon helyenként 20-30 mm körüli csapadék várható. Ennek megfelelően a nyugati, északnyugati, illetve a délkeleti országrészt leszámítva a csapadék összmennyisége helyenként elérheti 70-80 mm-t is. A nap második felétől már jellemzően csökken a csapadék intenzitása, majd hétfő késő estére szinte mindenhol megszűnik az intenzív csapadék.

Szél:

A Dunántúlon az északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések kedd délutánig több helyen meghaladják a 60-70 km/h-t. Főként a Balatonnál, illetve a hegyvidéki területeken 80 km/h fölötti széllökések is várhatók. Hétfő estétől északkeleten (főként a Zemplén, Bodrogköz, Alföld északi pereme) is számítani lehet 60-70 km/h körüli széllökésekre. Hétfőn inkább a Dunántúl középső és keleti részén, kedden a Nyugat-Dunántúlon lehet sok helyen viharos szélre számítani. Kedd délutántól azonban mindenhol veszít erejéből a szél és a viharos fokozat alá mérséklődnek a széllökések.

2017.10.23. 09:15 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2017. október 23. 09:28 (07:28  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.