2018. március 21. szerda
Riasztás
Soproni járás
Nincs érvényben riasztás
2018. március 21. szerda

2018. március 22. csütörtök

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.03.21. szerda éjfélig

Havazás:

Helyenként, elsősorban az ország északkeleti harmadában éjfélig gyenge havazás (lokálisan lepel-1 cm) kialakulhat. Szerdán a nap első felében a déli határnál, majd estétől a középső országrészben néhol előfordulhat kisebb havazás, hószállingózás (lepel - 1, 2 cm).

Hófúvás:

Szerda reggeltől estig északkeleten a 40-50 km/h-s széllökésekkel kísért északkeleti szél gyenge vagy helyenként akár közepesen erős hófúvást okozhat. (A Bakony magasabban fekvő részein az időnként erős (40-50 km/h) széllökésekkel kísért északnyugati szél is okozhat gyenge hófúvást.)

2018.03.20. 21:08 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. március 20. 21:12 (20:12  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.