2017. július 22. szombat
Riasztás
Kisteleki járás
Nincs érvényben riasztás
2017. július 22. szombat
2017. július 23. vasárnap

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.07.23. vasárnap éjfélig

HŐSÉG: Az ország nagyobbik, délkeleti felén 25, 26 fok körüli, főként a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön 27 fok feletti középhőmérséklet várható mindkét hétvégi napon.

ZIVATAROK: Éjjel eleinte az Alpokalján és a Kisalföldön, majd az éjszaka második felétől az északi országrészben is adottak lehetnek a feltételek szórványos zivatar előfordulásához.

Vasárnap is északnyugaton, valamint az északi, északkeleti országrészben várható nagyobb eséllyel zivatartevékenység, intenzívebb zivatar(rendszer) elsősorban az előbbi térségben fejlődhet ki. Délután már az Alföld keleti területein is lehet számítani néhol villámtevékenységre. A déli megyékben kisebb a csapadék valószínűsége.

2017.07.22. 23:50 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2017. július 22. 23:52 (21:52  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Riasztás