2017. február 28. kedd
Riasztás
Orosházi járás
Nincs érvényben riasztás
2017. február 28. kedd

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.02.28. kedd éjfélig

Várhatóan kedd kora hajnaltól a Dunántúl északnyugati felében egyre gyakrabban viharos (60-80 km/h) széllökések kísérhetik a délnyugati szelet, amely a holnap délelőtti és délutáni órák közötti időszakban - az ország délkeleti harmadának kivételével - a többi országrészre is átterjedhet. A kedd reggeli és késő délelőtti órák között síkvidéken elsősorban Győr-Moson-Sopron megye tágabb környezetében nem zárható ki egy-egy 90 km/h feletti széllökés. A délutáni óráktól az éjféli órákig ismételten egyre inkább a Dunántúl északnyugati harmadában valószínű viharos (60-70 km/h) széllökések előfordulása.

2017.02.27. 22:50 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2017. február 27. 22:42 (21:42  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.