2017. november 19. vasárnap
Riasztás
Körmendi járás
Nincs érvényben riasztás

2017. november 19. vasárnap
2017. november 20. hétfő

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.11.20. hétfő éjfélig

Az ország döntő részén a veszélyjelző rendszerbe tartozó időjárási jelenség nem várható.

ZÁPOROS VEGYES CSAPADÉK:

Hétfő hajnalig észak, északnyugat felől több hullámban (hétfő napközben kevesebb helyen) várható záporos, vegyes csapadék. (Ma estig egy-egy erősebb záport igen kis eséllyel (< 10%) dörgés, villámlás kísérhet.) Az eső mellett havas eső, jég- vagy hódara illetve hó is előfordulhat. Síkvidéken szilárd halmazállapotú csapadék pozitív hőmérséklet mellett várható. A magasabban fekvő helyeken (kb. 300-350 m felett) a lehulló hó (jellemzően kb. lepel - 4 cm) hosszabb-rövidebb ideig megmaradhat. Az éjszakai órákban síkvidéken sem lehet kizárni kb. hófolt - 1 cm közötti átmeneti hóréteget. Hétfő késő estétől északnyugat felől újabb vegyes csapadék (az eső mellett havas eső, ÉK-en és a hegyekben hó is lehet) kezdődik.

SZÉL:

Hétfőn a Dunántúl északnyugati felén helyenként viharos lökések kísérik az északnyugati szelet. Sopron és a Fertő térésgében egy-egy 70-75 km/h körüli lökés sem kizárt.

KÖD(FOLTOK):

A szélcsendes, kevésbé felhő tájakon (főként DNY-on) előfordulhat köd, zúzmarás köd, amely napközben megszűnik.

2017.11.19. 10:05 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2017. november 19. 10:08 (09:08  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.