2017. szeptember 19. kedd
Riasztás
Körmendi járás
Nincs érvényben riasztás

2017. szeptember 19. kedd
2017. szeptember 20. szerda

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.09.20. szerda éjfélig

Az éjszaka első felében az ország délkeleti, keleti részén még kialakulhatnak helyenként zivatarok lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (~20 mm) és szélerősödés (>50 km/h) kíséretében.

Szerdán az ország döntő részén nem lesz a kritériumokat elérő időjárási jelenség. Reggelre a kevésbé felhős, szélcsendesebb tájakon (főként az Alföldön) köd, sűrű köd képződhet. Napközben keleten, északkeleten lehetnek helyenként zivatarok lokálisan nagyobb csapadék és szélerősödés kíséretében. Az északi, északnyugati szelet a Nyugat-Dunántúlon reggeltől néhol 65-70 km/h körüli lökések kísérhetik.

2017.09.19. 22:45 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2017. szeptember 19. 22:54 (20:54  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Riasztás