2017. május 24. szerda
Riasztás
Váci járás
Nincs érvényben riasztás

2017. május 24. szerda

2017. május 25. csütörtök

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.05.25. csütörtök éjfélig

Egyre kevesebb helyen várható zivatar. Intenzívebb zivatarok már csak helyenként (főként az Alföld délkeleti részén) valószínűek, melyekhez helyenként viharos (> 60 km/h) szél, felhőszakadás (lokálisan ~ 20 mm csapadék) és jégeső (legfeljebb 2 cm) is társulhat. Késő estétől fokozatosan stabilizálódik a légkör. Csütörtök délután a kialakuló záporokat az északkeleti országrészben egy-egy helyen esetleg villámtevékenység is kísérheti.

2017.05.24. 18:31 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2017. május 24. 18:38 (16:38  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Riasztás