2018. január 20. szombat
Riasztás
Esztergomi járás
Nincs érvényben riasztás

2018. január 20. szombat
2018. január 21. vasárnap

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.01.21. vasárnap éjfélig

Vasárnap hajnali óráktól északnyugat, nyugat felől, fokozatosan kelet felé helyeződve havazás várható, amely a reggeli, délelőtti órákban inkább a Dunántúlon, majd délután a Dunától keletre, este keleten valószínű. Az ország déli részén havaseső, eső is előfordulhat. A nyugati, déli területek kivételével lepel-2 cm időszakosan megmaradó hó valószínű, az ország északi megyéiben 5 cm körüli, az Északi-középhegység síkvidéki területein 5-10 cm (a nagyobb hóvastagság az északi határ közelében valószínű). A magasabban fekvő részeken 10 cm feletti hóvastagság is kialakulhat az Északi-középhegységben.

2018.01.20. 22:00 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. január 20. 21:58 (20:58  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.