2016. július 28. csütörtök
Riasztás
2016. július 28. csütörtök
2016. július 29. péntek

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2016.07.29. péntek éjfélig

Csütörtökön este a középső-északi országrészben (főként Pest, Fejér, Nógrád) előforduló záporok, zivatarok lassú lecsengése valószínű, e mellett leginkább az Alpokalján, délnyugaton és a keleti határnál fordulhat elő néhol zivatar. Késő este, éjszaka az Alföld és az Északi-középhegység térségében újabb hullámban valószínű szórványos zápor zivatar. A lassan áthelyeződő és egymást követő csapadékgócokból főként keleten, északkeleten rövid idő alatt helyenként akár 20-50 mm csapadék is hullhat. Keleten a zivatarokhoz esetleg jégeső és 60 km/h feletti széllökés is társulhat.

Pénteken napközben leginkább az ország keleti, északkeleti részén várhatók zivatarok, melyekhez ugyan kevesebb helyen, de továbbra is társulhat felhőszakadás, esetleg néhol viharos szél és jégeső is.

2016.07.28. 18:20 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2016. július 28. 18:28 (16:28  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Riasztás