Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.11.20. hétfő éjfélig

Az ország döntő részén a veszélyjelző rendszerbe tartozó időjárási jelenség nem várható.

KÖD:

A szélcsendes, kevésbé felhős tájakon (főként a Dél-Dunántúlon, Alpokalján) hétfőre virradó éjszaka átmenetileg több helyen is sűrű, zúzmarás köd képződhet. Hajnaltól a már teret veszíthet a köd, illetve délelőtt mindenhol javulnak a látási viszonyok.

ZÁPOROS VEGYES CSAPADÉK:

Észak, északnyugat felől több hullámban (hétfő napközben már kevesebb helyen) várható záporos, vegyes csapadék. Az eső mellett havas eső, jég- vagy hódara illetve hó is előfordulhat. Síkvidéken szilárd halmazállapotú csapadék általában pozitív hőmérséklet mellett várható. A magasabban fekvő helyeken (kb. 300-350 m felett) a lehulló hó (jellemzően kb. lepel - 4 cm) hosszabb-rövidebb ideig megmaradhat. Kora délelőttig síkvidéken (leginkább északkeleten) sem lehet kizárni 1 cm-es átmeneti hóréteget. Hétfő késő estétől, éjféltől északnyugat felől újabb vegyes csapadék (az eső mellett havas eső, ÉK-en és a hegyekben hó is lehet) kezdődik.

SZÉL:

Hétfőn a Dunántúl északnyugati felén helyenként viharos lökések kísérik az északnyugati szelet. Sopron és a Fertő térségében egy-egy 70-75 km/h körüli lökés is lehetséges.

2017.11.19. 22:50 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2017. november 19. 22:52 (21:52  UTC)  [iRhh]