2017. június 24. szombat
Időjárási helyzet

OMSZ: 2017. június 24. 12:33

Vasárnap újra heves zivatarok

Az esti óráktól ismét nedves, labilis levegő érkezik fölénk, az Alpokalján, az Észak-Dunántúlon már megjelenhetnek az első záporok, zivatarok. Vasárnap összességében többfelé valószínű zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső, viharos széllökések kíséretében, késő délutántól hidegfront érinti a térséget. 

OMSZ: 2017. június 23. 13:01

Marad a hőség

Ma átmenetileg szárazabb idő lesz, kevés felhő zavarja a napsütést, folytatódik a hőség. Az esti óráktól ismét nedves, labilis levegő érkezik fölénk, az Alpokalján, az Észak-Dunántúlon már megjelenhetnek az első záporok, zivatarok. Vasárnap összességében többfelé valószínű zápor, zivatar, késő délutántól hidegfront érinti a térséget. 

OMSZ: 2017. június 22. 10:41

Hőség záporral, zivatarral

Hidegfront vonul át felettünk, hatására többfelé záporokra, zivatarokra számíthatunk, heves zivatarok is lehetnek. Az északi területeken viharos széllökések is lesznek, heves zivatarok környezetében pedig károkozó szél, jégeső is előfordulhat. A front mögött átmenetileg szárazabb levegő érkezik, szombaton már kevés felhő zavarja a napsütést, folytatódik a hőség.

OMSZ: 2017. június 21. 11:23

Kissé tovább melegszik a levegő

Csütörtökön az elvonult érintőleges hidegfront után kissé  tovább erősödik a nappali felmelegedés, és zápor, zivatar esélye is kicsi.

OMSZ: 2017. június 20. 10:29

Gyenge hidegfront záporokkal, zivatarokkal

Észak felől gyenge hidegfront vonul át felettünk, de számottevő lehűlés nem várható. Több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. 

OMSZ: 2017. június 19. 10:29

Kezdődő hőség

Száraz és egyre melegebb levegő áramlik térségünk fölé. Kedden már sok helyen 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, és a hőség a következő napokban is folytatódik.

OMSZ: 2017. június 18. 11:00

Naposabb, szárazabb idő jön

A hidegcsepp dél felé távolodva elhagyja térségünket, mögötte a magasban pár fokkal melegebb, szárazabb levegő érkezik fölénk. Anticiklon peremén hétfőn már nyugodt, eseménytelen nyári idő ígérkezik.

OMSZ: 2017. június 17. 10:59

Szeles idő kis melegedéssel

Az ún. hidegcsepp dél felé távolodva elhagyja térségünket, mögötte a magasban pár fokkal melegebb, szárazabb levegő érkezik fölénk. Kissé erősödik a nappali felmelegedés mértéke. Az északi szél nagy területen erős, néhol viharos lehet.

OMSZ: 2017. június 16. 10:38

Viharos szél záporokkal, zivatarokkal

Az átvonult hidegfront nyomában erőteljes északnyugati áramlással váltakozó nedvességtartalamú levegő érkezik fölénk. A magasban ráadásul egy ún. hidegcsepp is felettünk lesz, amely kedvező feltételeket teremt a záporok, zivatarok kialakulásához. Az északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik.

OMSZ: 2017. június 15. 13:28

Pénteken még meleg, de már változékonyabb idő

A Brit-szigetek térségében erősödő anticiklon peremén pénteken estefelé markáns hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Előtte a hajnali, reggeli óráktól nedvesebb, de még meleg levegő áramlik hazánk fölé, ezért a sok felhő és a többfelé előforduló záporok, zivatarok ellenére még magas lesz a hőmérséklet.

Cikkek száma: