2018. április 20. péntek
Időjárási helyzet

OMSZ: 2018. április 19. 10:12

Túlnyomóan napos idő

Anticiklon helyezkedik el a Kárpát-medence fölött, ennek keleti peremén pénteken pár fokkal hűvösebb levegő érkezik térségünk fölé.

OMSZ: 2018. április 18. 10:24

Napsütés, anticiklon, hurrá!

Időjárási szempontból a következő napokban eseménytelen, az átlagosnál jóval melegebb időre számíthatunk, ugyanis egy nagykiterjedésű anticiklon alakítja nemcsak a Kárpát-medence, hanem Közép-Európa nagyobb részének időjárását. Csapadékra napokig nem kell számítanunk.

OMSZ: 2018. április 17. 10:45

Szerdán már több órára kisüt a nap

Szerdán már egyre inkább egy nyugati magasnyomás hatása érvényesül, szárazabb levegő érkezik térségünk fölé. Több órára kisüt a nap, csapadékra napközben már nem kell számítani.

OMSZ: 2018. április 16. 11:40

Kedden is sok lesz a felhő

Továbbra is nedves levegő lesz felettünk, és kedden már néhány fokos hidegadvekció is várható. Sok lesz felettünk a felhő, és kissé mérséklődik a felmelegedés, bár még mindig az átlagosnál enyhébb időre számíthatunk.

OMSZ: 2018. április 15. 10:49

Felhős, enyhe idő

A Kárpát-medencétől délnyugatra mediterrán ciklon örvénylik, amely hétfőn már néhány fokkal hűvösebb levegőt szállít fölénk. A ciklon felhőzete beborítja térségünket, szórványosan kisebb csapadék is várható.

OMSZ: 2018. április 14. 10:30

Sok napsütés

Magassági gerinc és anticiklon alakítja időjárásunkat, ami miatt száraz, napos idő várható. Ugyanakkor egyre közelebb kerül térségünkhöz a Földközi-tenger középső medencéje felett örvénylő ciklon, ami fokozatosan töltődik és gyengül. Ennek hatására először csak a magasban, napközben pedig már az alacsonyabb szinteken is nedves levegő áramlik a Kárpát-medence fölé: megnövekszik, majd meg is vastagszik a fátyolfelhőzet, és estére már sokfelé felhős idő várható.

OMSZ: 2018. április 13. 10:35

Szombaton túlnyomóan napos idő

Ismét emelkedik a légnyomás a Kárpát-medence környékén, ezért sok napsütésre, május végén szokásos meleg időre van kilátás.

OMSZ: 2018. április 12. 10:39

Hidegfront átvonulás

A hazánkon átvonuló hidegfront valamivel hűvösebb, labilis légrétegződésű levegőt szállít térségünkbe. Pénteken északkeleten lesz legtovább felhős az ég, és ott még délután is kialakulhat zápor, zivatar, míg másutt nyugodt, száraz idő valószínű.

OMSZ: 2018. április 11. 11:57

Hidegfront érkezik

Nyugati ciklon előoldalán marad térségünk, folytatódik az átlagosnál melegebb idő. Csütörtökön eleinte napos idő lesz a jellemző, majd késő délutántól az említett ciklon hidegfrontja éri el térségünk. Erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett a Dunántúlon egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

OMSZ: 2018. április 10. 11:19

Átlagosnál melegebb, de változékony idő

Térségünk továbbra is egy nyugati ciklon előoldalán helyzkedik el. Szerdán ismét egy-két fokkal enyhébb, változó nedvességtartalmú levegő áramlik fölénk. Felhő, napsütés, zápor egyaránt várható. A hőmérséklet a legtöbb helyen meghaladja a 20 fokot, ami legalább 5 fokkal magasabb a sokévi átlagnál.

Cikkek száma: