2017. augusztus 23. szerda
Időjárási helyzet

OMSZ: 2017. augusztus 23. 10:27

Erősödik a nappali felmelegedés

Csütörtökön délnyugat felől már melegebb levegő éri el a Kárpát-medencét. A hűvös hajnalt követően meleg, napos időre számíthatunk átlag körüli csúcshőmérséklettel.

OMSZ: 2017. augusztus 22. 10:37

Gomolyfelhős, napos idő

Szerdán napközben a Kárpát-medencétől északkeletre elhelyezkedő teknő fokozatosan távolodik térségünktől, emiatt az ország nagy részén sok napsütésre és kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Számottevő melegedés még nem várható.

OMSZ: 2017. augusztus 21. 13:23

Egyre több napsütés

A hidegfront mögött hűvösebb, szárazabb levegő tölti ki a Kárpát-medencét. Egyre több napsütésre, gomolyfelhőkre, kissé szeles, mérsékelten meleg időre lehet számítani. Legfeljebb néhol keleten, északkeleten alakulhat még ki egy-egy zápor, esetleg zivatar.

OMSZ: 2017. augusztus 20. 11:07

Hétfőn kissé hűvös, de a legtöbb helyen már alapvetően napos idő

A hidegfront mögött hűvösebb, szárazabb levegő tölti ki a Kárpát-medencét. Egyre több napsütésre, gomolyfelhőkre, kissé szeles, mérsékelten meleg időre lehet számítani. Legfeljebb néhol keleten, északkeleten alakulhat még ki egy-egy zápor, esetleg zivatar.

OMSZ: 2017. augusztus 19. 10:55

Sokfelé okoz csapadékot a front

Vasárnap egy markáns hidegfront alakítja a Kárpát-medence időjárását, amelynek hatására sokfelé számíthatunk csapadékra és megerősödő szélre. Egyes helyeken jelentős mennyiségű csapadék várható, heves zivatar azonban nem valószínű. A keleti országrészt csak a délutáni órákban éri el a front, de már itt sem kell hőségre készülni.

OMSZ: 2017. augusztus 18. 10:59

Markáns hidegfront érkezik

Szombaton északnyugat felől markáns hidegfront éri el a Kárpát-medencét, amelynek hatására a délutáni órákban nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az ország északnyugati és délkeleti részei között. Északnyugaton már csak 30 fok alatti csúcshőmérsékletekre számíthatunk, míg keleten továbbra is marad a meleg, viszonylag száraz idő.

OMSZ: 2017. augusztus 17. 14:29

Meleg nyári idő, sok napsütés

Továbbra is anticiklon alakítja időjárásunkat, az átlagosnál melegebb idő várható, legfeljebb elvétve lehet egy-egy zápor. Eközben a tőlünk északnyugatra örvénylő ciklon frontzónája egyre közelebb kerül a Kárpát-medencéhez.

OMSZ: 2017. augusztus 16. 10:43

Napos, az átlagosnál melegebb idő

Továbbra is anticiklon alakítja időjárásunkat, az átlagosnál melegebb idő várható, legfeljebb elvétve lehet egy-egy zápor.

OMSZ: 2017. augusztus 15. 10:53

Újra nyári idő

Döntően anticiklon határozza meg időjárásunkat, ezért sok napsütésre számíthatunk. Szerda estefelé érintheti térségünket nyugat felől egy feloszlóban lévő front, de lényeges változást nem okoz, sőt még a nappali felmelegedés is erősödik.

OMSZ: 2017. augusztus 14. 10:16

Sok napsütés, gyenge melegedés

Anticiklon alakítja időjárásunkat, amelynek hatására napos, száraz időre van kilátás a Kárpát-medence térségében. Egy-két fokkal erősödik a nappali felmelegedés.

Cikkek száma: