2017. február 28. kedd
Időjárási helyzet

OMSZ: 2017. február 27. 11:09

A meteorológiai tél tavaszias, enyhe idővel búcsúzik

Észak-Európa fölött többközéppontú ciklonrendszer örvénylik, amely kedden még enyhébb levegőt szállít a Kárpát-medence fölé. Csapadék estig nem valószínű. A déli, délnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik.

OMSZ: 2017. február 26. 11:19

"Derengő" nap

Hétfő estig időjárási front nem éri el térségünket, de délies áramlással melegebb levegő érkezik fölénk. Ennek az időjárási helyzetnek három következménye biztosan lesz: melegedés, élénk szél, és sok fátyolfelhő.

OMSZ: 2017. február 25. 11:09

Észak felől növekvő fátyolfelhőzet

Észak-Európa fölött többközéppontú ciklonrendszer örvénylik, amely a következő napokban enyhe levegőt szállít többek között a Kárpát-medence térségébe is. A magasban meginduló melegedés jeleként ma észak felől növekedni kezd a fátyolfelhőzet.

OMSZ: 2017. február 23. 12:05

Mérséklődik a felmelegedés

Pénteken hidegfront éri el hazánkat, mérséklődik a felmelegedés. A korábban erős délnyugati szél fokozatosan északnyugatira fordul, néhol viharossá fokozódik. 

OMSZ: 2017. február 22. 11:12

Enyhe, szeles idő

Zonalitás jellemzi a Kárpát-medence időjárását. Az Európa északi felén nyugat-keleti irányba vonuló ciklonok frontfelhőzetei érintik hazánkat, ennek hatására elsősorban az északi tájakon lehet csapadék. A délnyugati szél helyenként megerősödik, csütörtök este a Dunántúlon viharossá fokozódik.

OMSZ: 2017. február 21. 11:14

Tavaszias idő

A Kárpát-medencétől északra egy ciklon örvénylik, melynek hidegfrontja vonult át fölöttünk. Szerdán ez a ciklon kelet felé távolodik, de az északi országrészt egy újabb front érinti. Délnyugati, nyugati áramlással fokozatosan egyre melegebb levegő érkezik hazánk fölé.

OMSZ: 2017. február 20. 10:36

Kedden többfelé eső

A Skandináv-félsziget fölött örvénylő ciklon frontrendszere elérte térségünket. Előbb a ciklon melegfronti felhőzetéből eshet az eső, majd estefelé megérkezik a hidegfront is. Napközben többfelé várható csapadék, majd a frontzóna az esti órákban elhagyja térségünket.

OMSZ: 2017. február 19. 10:37

Átalakulás kezdődik

Átalakulás kezdődik időjárásunkban. Az eddigi magasnyomás helyett egyre inkább egy északi ciklon alakítja időjárásáunkat. Változékonyabb időre számíthatunk.

OMSZ: 2017. február 18. 10:54

Felhős idő több-kevesebb napsütéssel

Talajközelben döntően anticiklon alakítja időjárásunkat, de a magasban egy hidegörvény vonul északról dél felé. Ennek hatására több helyen szakadozott lesz a felhőzet felettünk, napos körzetek is várhatók.

OMSZ: 2017. február 17. 11:27

Hidegfront vonul át

Hidegfront vonul át a Kárpát-medence felett. Szombaton szakadozottá válik a felhőzet, és kissé erősödik a nappali felmelegedés.

Cikkek száma: