2018. január 20. szombat
Időjárási helyzet

OMSZ: 2018. január 20. 12:24

Hidegfront, többfelé havazás

Az éjszakai órákban egy újabb teknő mélyül ki a Kárpát-medence térségében, amelyhez egy hidegfront is kapcsolódik majd. A talajközeli összeáramlás és a magasban érkező teknő együttesen kedvező feltételeket teremt a csapadékképződéshez. A hőmérsékleti rétegződés elsősorban a havazást valószínűsíti, inkább csak a déli megyékben számíthatunk havas esőre, esetleg esőre. Egyes helyeken akár jelentősebb (5 cm-t meghaladó) hóréteg is kialakulhat.

OMSZ: 2018. január 19. 10:58

Változékonyság

Szombaton egy magassági teknő mélyül ki a Kárpát-medence fölött. Változékony, de összességében az átlagosnál egy-két fokkal enyhébb időben lesz részünk.

OMSZ: 2018. január 18. 11:44

Meleg-, majd hidegfront

Péntek estig két front is érinti térségünket; kezdetben melegedés várható, majd pénteken napközben már hidegadvekcióra számíthatunk. Folytatódik a változékony, az ilyenkor szokásosnál kissé enyhébb idő.

OMSZ: 2018. január 17. 10:39

Napsütés, majd felhősödés

A Kárpát-medence időjárását napközben még melegfront alakítja. Ismét nedvesebb, enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, így délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és főként északon, északnyugaton csapadékra is számíthatunk.

OMSZ: 2018. január 16. 10:56

Felhős idő elszórtan esővel

A Kárpát-medencétől északnyugatra örvénylő ciklon hidegfrontja hullámot vet, és szerdán eléri hazánk térségét. Az ország déli és nyugati részein elszórtan számíthatunk esőre. 

OMSZ: 2018. január 15. 11:25

Enyhülés vegyes halmazállapotú csapadékkal

A Kárpát-medence egyre inkább egy nyugati ciklon áramlási rendszerébe kerül. Már kedden a magasban lényegesen enyhébb levegő érkezik fölénk. A Dunántúlon több fokkal erősödik a nappali felmelegedés, de emellett csapadékra is számítani kell. Az ország északkeleti harmadán döntően havazás valószínű, másutt a kezdeti ónos esőt eső váltja fel.

OMSZ: 2018. január 14. 10:43

Egyre kevesebb helyen havazás

A Kárpát-medencétől északra elhelyezkedő anticiklon peremén északkelet felől ma szárazabb, holnap délnyugat felől ismét nedvesebb léghullámok érkeznek térségünk fölé.

OMSZ: 2018. január 13. 10:49

Vékonyodó, szakadozó felhőzet

Az Északkelet-Európa fölött elhelyezkedő anticiklon peremén hideg, de napközben már szárazabb levegő áramlik a Kárpát-medencébe, délutánra mindenütt megszűnik a hóesés.

OMSZ: 2018. január 12. 10:50

Borult, csapadékos időjárás

A Kárpát-medencétől északkeletre egy anticiklon, délre egy ciklon található. Eleinte még ezek közös áramlási rendszerében helyezkedünk el, majd egyre inkább az anticiklon hatása érvényesül. Északkelet felől egyre hidegebb, szombat estétől szárazabb levegő érkezik. Több helyen számíthatunk esőre, amely szombat hajnaltól egyre nagyobb területen vált át havas esőre, hóra.

OMSZ: 2018. január 11. 11:20

Borult, párás idő

A Kárpát-medence pénteken az északkelet-európai magasnyomás peremén helyezkedik el. A hideg levegő megközelíti térségünket, de számottevő hatása még nem lesz. Borult, párás idő valószínű elszórtan esővel.

Cikkek száma: