2024. március 29. péntek
Hírek

HungaroMet: 2020. szeptember 21. 09:56

Játssz Ökosan! Családi nap a Vajdahunyadvárban

2020. szeptember 26-án, a Herman Ottó Intézet, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal és az Országos Meteorológiai Szolgálat közös családi napján, egy pecsétgyűjtő játék állomásait végigjárva megtudható, hogy mit tehetünk azért, hogy egy „ökos” világban éljünk. A játék végén hasznos ismeretekkel, élményekkel és egy kis ajándékkal is gazdagodhatnak az "ökosan" gondolkodó családok. Az egész napos programon múzeumi belépővel lehet részt venni, mellyel a múzeum állandó kiállításai is megtekinthetők a Vajdahunyadvárban.

Meghívó [pdf: 618 KB]

Mennyire ismered az idegenhonos növényeket és állatokat? Tudod, mi a különbség az élelmiszerek fogyaszthatósági és minőségmegőrzési ideje között? Vajon mire lehet következtetni a fák évgyűrűiből? Kalandozz velünk a zajtérképen! Rakd össze a saját élhető ökovárosodat! Komposztálj helyesen! Tanuld meg, hogyan előzheted meg az erdőtüzeket!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ismeretterjesztő és meteorológiával kapcsolatos játékain megtudhatjuk, hogy milyen hatásai vannak korunk éghajlati katasztrófáinak időjárásunkra. Egy igazi faszelet vizsgálatával, a fák évgyűrűiből következtethetünk éghajlati hatásokra. A gyerekek újrahasznosított elemekből építhetik fel saját városukat úgy, hogy az minél zöldebb, energiatakarékosabb és élhetőbb legyen. A legkisebbek pedig egy saját időjósló papírbékát is készíthetnek.