2024. március 29. péntek
Hírek

HungaroMet: 2018. december 7. 08:00

OMSZ – Csopa Meteorológiai Estek: Előzetes éghajlati visszatekintés 2018 évre

Együttműködésben az Országos Meteorológiai Szolgálattal 2018 őszén a második évaddal folytatódnak az OMSZ-Csopa Meteorológiai Estek a Csopa Délután sáv keretében. A szolgálat munkatársaitól tanulunk a mindennapjainkra oly nagy hatást gyakorló időjárásról.
Bíróné Kircsi Andrea éghajlati szakértő előadása "Előzetes éghajlati visszatekintés 2018 évre" címmel 2018. december 18-án kedden, 17 órakor kezdődik a Csodák Palotájában.

Téma: Előzetes éghajlati visszatekintés 2018 évre

ElőadóBíróné Kircsi Andrea éghajlati szakértő (Országos Meteorológiai Szolgálat, Éghajlati Osztály)

 

Helyszín: Csodák Palotája (1036 Budapest, Bécsi út 38-44.)

Időpont
: 2018. december 18. 17:00

Sokan végeznek zárszámadást az év végéhez közeledve. Az éghajlati monitoring esetében a naptári év vége egy fontos határnap, ahogy a hónapok és a meteorológiai évszakok vége, noha a légköri események természetes ciklusa ezt nem feltétlenül követi. Az időjárási eseményekre való rendszeres visszatekintés azt a cél szolgálja, hogy megosszuk a nagyközönséggel az elmúlt hosszabb-rövidebb időszakban gyűjtött mérési és észlelési adatokból leszűrhető legfontosabb éghajlati információikat a korábbi tapasztalatokkal összevetve. Úgy gondoljuk, mindez, az időjárásfüggő gazdasági tevékenységet végzők (energetika, mezőgazdaság, bármilyen céllal szabadban dolgozók) mellett még sokak számára adhat visszajelzést arról, hol is tart az éghajlatváltozás hazánkban.

 

A rendezvényen Csopa bérlettel, napi- vagy kedvezményes délutáni belépőjeggyel lehet részt venni.

Előzetes regisztrációtok@csopa.hu e-mail címen.