2024. március 29. péntek
Hírek

HungaroMet: 2018. november 13. 14:37

DriDanube felhasználó képzés és konzultáció az optimális aszálykezelésről

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ezúton tisztelettel meghívja Önt a DriDanube–Aszálykockázat a Duna régióban című projekt keretében egy hazai felhasználó képzésre és egy döntéshozói konzultációra az optimális aszálykezelésről.

Időpont: 2018. december 3. hétfő, 11:00 – 15:00
Helyszín: Országos Meteorológiai Szolgálat díszterme, 1024 Budapest, Kitaibel Pál utca 1., fszt.

A rendezvény első részében a potenciális felhasználók számára bemutatásra kerülnek a DriDanube – Drought Risk in the Danube Region projekt keretében végzett tevékenységek eddigi eredményei: a regionálisan harmonizált aszálymonitoring szolgáltatás; az aszály hatásait egységesen értékelő nemzetközi megfigyelői hálózat; az aszálykockázat számszerű becslésének módszere. A program során lehetőség nyílik a projekt keretében fejlesztett szolgáltatások helyszíni kipróbálására, melyhez kérjük, ha tehetik hozzanak magukkal laptopot.

A program második részében a döntéshozók számára bemutatjuk az optimális aszálykezelés lehetőségeit és megvitatjuk hogyan illeszthetőek be egy Duna régiót felölelő regionális aszálystratégiába.

A rendezvény térítésmentes, de a korlátozott létszám miatt jelentkezéshez kötött. Vidékről érkező résztvevők részére (maximum 30 fő) a teljesárú másodosztályú vasút- vagy buszjegyet visszatérítjük az OMSZ nevére kiállított számla ellenében (Országos Meteorológiai Szolgálat, 1024 Budapest, Kitaibel Pál utca 1.).

Jelentkezés november 23. péntek éjfélig lehetséges, a következő oldalon található űrlap kitöltésével: goo.gl/forms/WtMMh0nsnn4ssdad2 

További információ: Bíróné dr. Kircsi Andrea, OMSZ, dridanube@met.hu, tel.: 06 1-346-4653

Tervezett program

 1. WP5

1.1.    A DriDanube: célok és feladatok

1.2.    A DriDanube DroughtWatch szolgáltatása

1.3.    A DriDanube aszálymegfigyelői hálózat

1.4.    Az aszálykockázat becslésének módszere

1.5.    Gyakorlat a fejléesztett szolgáltatásokkal

 2. WP6

2.1.   Aszálystratégia a Duna régióban


Számítunk megtisztelő részvételére.

A magyar DriDanube Team              

Meghívó

Meghívó

 Kapcsolódó oldalak: