2024. március 28. csütörtök
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2017. július 20. 13:50

Kánikula zivatarokkal

A hétvégén folytatódik a kánikulai meleg, nem lesz azonban eseménytelen az időjárás. Labilizálódik felettünk a légkör, így főként a délutáni, esti órákban zápor, zivatar is valószínű. A zivatarokat átmeneti hőmérséklet-visszaesés, szélerősödés kísérheti, és kisebb körzetekben rövid idő alatt jelentősebb csapadék is lehullhat.

Szombaton napos, és főként a déli óráktól erősebben gomolyfelhős időszakok egyaránt lesznek, zápor, zivatar bárhol kialakulhat. A változó irányú szél zivatar környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között várható.

Vasárnap is sok napsütésre számíthatunk, a gomolyfelhő-képződésből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A változó irányú szél zivatar környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű.

A legfrissebb meteorológiai információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


A szombati jellemző nyomási kép a délutáni (14 és 20 óra között lehulló) csapadékmezővel
az ECMWF modell alapján


A vasárnapi jellemző nyomási kép a délutáni (14 és 20 óra között lehulló) csapadékmezővel
az ECMWF modell alapján